Advisering/Ondersteuning

De samenstelling van de Nederlandse samenleving verandert in een razendsnel tempo. Niet alleen in de woonwijken, maar ook op scholen moeten mensen van allerlei leeftijden met elkaar samen wonen en leren. Door de toenemende processen van globalisatie neemt de betekenis ‘cultuur’ ook een steeds belangrijker plaats in bij bedrijven en instanties die internationaal zaken doen of met werknemers van verschillende nationaliteiten.


Goed omgaan met cultuurverschillen kan niet op recept verkregen worden. Wel is het mogelijk om hierin beter inzicht te verkrijgen en handvatten aangereikt te krijgen om hier efficiënt mee om te gaan.
Toffolo reikt u deze handvatten aan, legt de contacten voor u en ondersteunt u actief in de opbouw van een internationaal zakelijk netwerk. Lees verder>>>

 

Toffolo verzorgt ook VCA basisveiligheidscursussen / veiligheid voor operationele medewerkers en examentrainingen ook in het Italiaans.

Zakelijk/Non-profit

Gaat u uw (zakelijke) grenzen verleggen richting Zuid-Europa?
Om goede zaken te doen in het buitenland, is goede kennis van de lokale markt, kennis van de wet en regelgeving en goede kennis van de zakelijke etiquette en cultuur onontbeerlijk.
Toffolo heeft brede internationale kennis en ervaring, heeft een uitgebreid internationaal netwerk en
levert advies en praktische ondersteuning om de (economische) betrekkingen tussen beide landen te bevorderen.

Tweede woning

Overweegt u een 2e woning te kopen in Zuid Europa? Niet overal is alles zo gestructureerd en gereguleerd als in Nederland. Om door de bureaucratische brij te geraken moet men de ‘weg’ kennen en bepaalde gevoeligheid voor bestuurlijke verhoudingen hebben.
Toffolo weet de ‘weg’ in de landen en bezit de noodzakelijke gevoeligheid in ruime mate.

Expat

Gaat u zich binnenkort tijdelijk of permanent vestigen in een ander land, b.v. Italië of Spanje? Dan komt er veel op u en uw gezin af, zowel zakelijk als emotioneel. Er is een groot verschil tussen vakantie houden en voor langere tijd wonen in een ander land. ’s Lands wijs ’s lands eer is een bekend spreekwoord, waar veel waarheid in schuilt.
Toffolo bereidt u en uw gezin voor en ondersteunt u in praktische zin.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat Toffolo International Relations voor u kan betekenen? We komen graag met u in contact!

Citaat

‘Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan!’

Thomas A. Edison, 1847-1931