Workshop Moza´ek - Creativiteit en Cultuur

De moza´ekworkshop wordt gegeven in Spilimbergo, een stadje aan de voet van de ‘Prealpi’ (de Voor-Alpen) in de regio Friuli Venezia Giulia in het uiterste noordoosten van ItaliŰ.

Klik hier voor een foto-impressie van de eerste workshop!

In deze workshop, die gegeven wordt door een Maestro Mosaicista, leert u de beginselen van de moza´ekkunst en wordt uitleg gegeven over de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor het moza´ek, b.v. (Venetiaans)glas, kiezelstenen of marmer. U leert dan bijvoorbeeld het marmer kappen en met deze steentjes een ontwerp te vormen. Dit ontwerp kan een eigen creatieve uiting zijn, een mandala of er kan desgewenst een ontwerp voor u gemaakt worden. Natuurlijk leert u ook verlijmen en afwerken van het moza´ek.
Verder zal tijd ingeruimd worden voor een bezoek aan musea en de Basilica van Aquileia (een stadje met prachtige moza´eken en met de meeste Romeinse overblijfselen na Rome). Ook staat een rondleiding door de wereldberoemde Scuola Mosaicisti del Friuli en bezoek aan het kasteel op het programma. Sportieve / actieve mensen kunnen hun hart ophalen in deze natuurlijke bergachtige omgeving en natuurlijk zal ook de plaatselijke gezellige Italiaanse markt bezocht worden, maar…. er is nog veel meer!  

Algemene informatie

Moza´ekworkshop:  15 Ó 20u verdeeld over de week
Overnachtingen:  6 x in 2-persoonskamer
Bezoeken:  o.m. Musea / Basilica Aquileia,
 Scuola Mosaicisti, Castello,
 weekmarkt en…
Vrije tijd:  Er zal ook tijd zijn die vrij ingevuld
 kan worden
Data 2012:  week 27 t/m week 35
Aantal cursisten
per workshop
 De prijs is gebaseerd op
 6 personen, bij minder personen
 kan het evt toch doorgang vinden
 met bijbetaling.
Inschrijvingen  Op volgorde van aanmelding,
 vol = vol!


Voor het programma en voorinschrijving: neem contact met ons op o.v.v. ‘moza´ekworkshop’. Wij sturen u het programma en verdere info graag toe. U kunt dan ook uw voorkeursdata opgeven.
Wist u bovendien dat u met de autoslaaptrein er gemakkelijk kunt komen? Lees er op onze pagina Nieuws meer over.


De prachtige omgeving van Barcis, in de regio Friuli.

 
 
 

Citaat

'Alleen de taal spreken is niet genoeg'.
Antonietta Toffolo