Nieuws

 

Februari 2017

De algemene leveringsvoorwaarden van Toffolo zijn gedeponeerd bij de KvK. U kunt deze op deze site hier opvragen.

Juli 2012

Eindhoven, made by Italians expositie

Made in Italy” staat voor kwaliteit, vakmanschap, design maar ook voor Italiaanse levenskunst: voor innovatie, inspiratie en creativiteit. Eindhoven (en omgeving) is al ruim een eeuw mede beïnvloed door de Italianen en hun uitgeoefende ambachten. Het Regionaal Historisch Centrum aan de Raiffaisenstraat in Eindhoven heeft deze invloeden samengebracht in een expositie met de toepasselijke naam: “Eindhoven made by Italians”.

Made by Italians


Antonietta Toffolo, nazaat van de Italiaanse pioneers uit Eindhoven, heeft met (oud) cursisten en andere belangstellenden een bezoekje gebracht aan de expo en hebben door Virginie Mes van het RHCe interessante achtergrondinfo gekregen.

Lijkt het u leuk om door Antonietta Toffolo rondgeleid te worden, neem gerust met haar contact op hiervoor. Mocht u deze op eigen houtje willen gaan bezoeken, neem een kijkje op de website: http://www.rhc-eindhoven.nl

November 2011

Artikel Financieële Dagblad: Bespaar nooit op een tolk
Jorge Groen
Dinsdag 27 december 2011, 15:21

De tolk is een klein, maar vitaal radertje in het internationaal zakendoen. Besparen op een tolk is daarom geen goed idee. Meer over dit onderwerp De Italianen van Azië Internationaal: Hoe boor ik de Chinese afzetmarkt aan? Tolk- en vertaalbureau op overnamepadHet is een ongeschreven wet in het internationaal zaken doen: degene met het grootste belang regelt (en betaalt) de tolk. M aar Thomas Kascha die duurzaam wegwerpservies verkoopt in Europa en de Verenigde Staten met zijn handelsfirma SD Trading vindt dat een slecht uitgangspunt: ‘Veel internationale samenwerkingsverbanden stranden door miscommunicatie, die doorgaans het gevolg is van slecht gesproken Engels. Zorg dat je altijd zelf een tolk meeneemt op zakenreis.’ >>>LEES MEER


Vertaalbureau van BZ, vertaler Peter de Vlaam en tolk Antonietta Toffolo uitgeroepen tot ‘Beste van Nederland 2011’

Op vrijdag 25 november zijn drie prijzen uitgereikt aan beoefenaren van een beroep dat doorgaans in stilte en op de achtergrond wordt beoefend: het beroep van vertaler en tolk. Aan het einde van het Nationaal Vertaalcongres 2011 in Regardz Eenhoorn in Amersfoort werden de namen bekendgemaakt van de door collega’s en klanten meest gewaardeerde vertaalorganisatie, vertaler en tolk in Nederland. Het congres stond in het teken staat van het maatschappelijk belang van vertalers en tolken.

De ITV-prijs ‘Beste vertaler 2011’ werd gewonnen door Peter Vlaam uit Sliedrecht, terwijl Antoinietta Toffolo uit Weert als ‘Beste tolk 2011’ werd gekozen. De prijzen werden uitgereikt door Sjokean Oosterbaan en Willem Jan Gasille van ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen. Winnaar van de ATA-prijs ‘Beste vertaalbureau of –afdeling 2011’ was de Directie Vertalingen (AVT) van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Namens AVT nam directeur Marion Alhadeff de prijs in ontvangst van ATA-bestuurslid Isabella Occelli. >>>LEES MEER

 

September 2011

Ieder jaar biedt de universiteit van Venetië, Ca' Foscari interessante bij- nascholingscursussen voor docenten Italiaans, met name voor cursussen Italiaans aan anderstaligen.

 

24 juli 2011: Zesde nieuwsbrief is uit

De zesde nieuwsbrief van Toffolo is zojuist verschenen, met daarin o.a. aanbiedingen van diverse cultuurreizen en nog veel meer.
Lees hem hier online
 

juli 2009: Interview in 'Italië in Bedrijf' met Antonietta Toffolo

In het tijdschrift 'Italië in Bedrijf', het vakblad over Italië in Nederland, staat deze maand ook een interview met Antonietta Toffolo. "Bij zakendoen met Italianen is de taal vaak niet de grootste barrière. Antonietta Toffolo merkt dat juist subtiele culturele verschillen van doorslaggevend belang kunnen zijn."Lees hier>> het volledige artikel

juni 2009: Interview in ‘CHAPEAU’ met Antonietta Toffolo

In het glossy tijdschrift ‘CHAPEAU’, in uitgave nr. 3, juni-juli 2009, is onder de kop ‘Voorbeeldige vrouwen’ een interview te lezen met Antonietta Toffolo. Hierin belicht zij de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse/Limburgse samenleving en de Italiaanse. Lees hier>> het volledige artikel.

16 juli: Vierde nieuwsbrief is uit

De vierde nieuwsbrief van Toffolo is zojuist verschenen! Hierin  allerlei tips voor italofiele vakantiegangers. Lees hem hier online.

4 juni 2009: Rechtstreekse slaaptrein naar Friuli

Komende zomer vertrekt wekelijks vanuit Düsseldorf de nieuwe DB Autozugterminal naar Triëst, in het noordoosten van Italië. Daarmee komt u dan ook heel gemakkelijk aan bij onze mozaiekworkshops! Tickets voor de zomerreizen met de autotrein van Deutsche Bahn kunnen vanaf nu eenvoudig geboekt worden op www.dbautozug.nl

15 mei 2009: De Smaak van Italië 2009

Op 15, 16 en 17 mei zijn de tuinen van Kasteel De Haar (te Haarzuilens) voor de zesde keer in Italiaanse sferen gedompeld. De Smaak van Italië, het grootste Italië-evenement van de Benelux, staat geheel in het teken van reizen, gastronomie en lifestyle. Ook Toffolo geeft dan acte de presence! Kom kennismaken met Toffolo op 15, 16 of 17 mei.

1 februari 2009: Toiletteren in Venetië

Niet met een museumpas, maar een WC Card in de hand Venetië bezoeken. Volgens Cacciari, de burgervader van Venetië, rijzen de kosten voor de baggeractiviteiten de kanaalpan uit en geld is nu net wat Venetië tekort komt. Wie vervuilt, betaalt moet hij gedacht hebben.
Vanaf 1 februari jl. zijn de nieuwe tarieven voor de ‘bagni pubblici’ de openbare toiletten ingegaan. Per toiletbezoek in het hoogseizoen (waar ook februari onder valt) is dat € 3,- per keer, daartegenover staat ‘slechts’ € 1,50 in het laagseizoen. Als u online kaarten koopt, bent u voordeliger uit, namelijk € 2,- per keer. Voor de ultrasessantenni, de 60+ers, en de disabili, de gehandicapten, is het gunstiger, zij mogen gratis, wel moeten zij eerst een WC Card halen op vertoon van een identiteitsbewijs en de residenti, de inwoners van Venetië krijgen korting. Als u een weekkaart koopt bent u € 7,- kwijt, maar € 9,- in het hoogseizoen.

TIP: Zorg bij het bekijken van al dat moois dat uw WC Card niet verloopt, zeker als u een zwakke blaas hebt.

 

 
Toffolo in het nieuws

 


Il Panettone

 

 


Antonietta Toffolo geïnterviewd in 'Italië in bedrijf' én 'Chapeau'

 


Met de slaaptrein naar Friuli

 

 


Toiletteren in Venetië