NIEUWSBRIEF 4 TOFFOLO

Deze nieuwsbrief staat in het teken van ‘tips’ voor italofiele vakantiegangers en 2 ‘oproepen’ waar ik een beroep doe op jullie input.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld en/of omdat u in het verleden te kennen heeft gegeven geÔnteresseerd te zijn in mijn activiteiten. Mocht u deze nieuwsbrief niet willen ontvangen, kunt u zich onderaan afmelden.

Inmiddels is de ‘sciopero’ de staking van de Italiaanse benzinepomphouders gelukkig afgelopen. Er kan weer met de auto gereisd worden door ItaliŽ. Behalve de gebruikelijke adviezen en waarschuwingen over actieve en vernuftige zakkenrollers (of gauwdieven zoals de zuiderburen zeggen) die zich overigens vermenigvuldigd hebben in diverse landen, waardoor deze waarschuwing niet alleen voor ItaliŽ geldt, zijn er op dit moment geen bijzonderheden te melden vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Diverse regio’s hebben leuke en interessante activiteiten op het programma staan. Niet dat je die speciaal nodig hebt, met de prachtige afwisselende natuurgebieden bij de hand en de heerlijke ‘cucina italiana’, de Italiaanse keuken en de ‘vini’ in overvloed.

Of je vanuit Nederland al geboekt hebt of dat je op de bonnefooi gaat en of je naar een camping gaat, naar een hotel of appartement: bij sommigen gaat altijd alles volgens plan, bij anderen komt de Wet van Murphy roet in ‘de pizza’ gooien en loopt het altijd anders dan gepland. Deze laatste categorie maakt de meest aparte, gekke, vervelende of juist leuke situaties mee. Ik kan me gevoeglijk bij deze laatste categorie scharen: als ik op reis ga ‘is er altijd wel iets’ en meestal is het ook nog overmacht.

Dat brengt me bij ‘oproep’ (1)

-Heeft u in het buitenland of in contacten met buitenlanders wel eens een flater geslagen, iets verkeerd begrepen of iets raars, vervelends of leuks meegemaakt? Of kent u iemand die dat is overkomen, zakelijk of prive?
-Heeft een ander u misschien verkeerd begrepen?
En wat waren daar dan de gevolgen van??

Stuur me z.s.m. je verhaal (het moet wel waar zijn, maar mocht je vanwege privacy de namen van betrokkenen willen veranderen, mag dat natuurlijk wel, het gaat niet om de persoon maar om het verhaal).
Je kunt me ook bellen en het verhaal vertellen!

‘Oproep’ (2)

Dat er cultuurverschillen zijn tussen ItaliŽ en Nederland zijn we het wel over eens denk ik. Maar:
Wat vind je het grootste cultuurverschil tussen Nederland en ItaliŽ?
Laat het me z.s.m. weten.

Ik wil graag deze input van jullie verzamelen en met jullie delen. Ik stel daarom je verhaal en jullie mening erg op prijs. Ik hoop dan ook snel veel mail / input van jullie te ontvangen. MILLE GRAZIE

TIPS

Voor de weersvooruitzichten van de komende dagen in Italie:
http://www.bestemminginbeeld.nl/vakantie/europa/italie/weersverwachting/weer.html

reisadviezen Italie
http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen,Itali-.html

reizen door Europa
http://europa.eu/abc/travel/index_nl.htm

handig woordenlijstje eten/drinken in ItaliŽ
klik hier>>>

Met vriendelijke groet
Antonietta Toffolo
Tel. +31 (0)495-549048
Mobiel. +31 (0)6 51543454
E-mail: info@toffolo.nl
Website: www.toffolo.nl


Aanmelden/afmelden en doorsturen

* Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend(in)? Gebruik dan de Forward/Doorsturen knop in uw mailprogramma.
* Mocht u prijs stellen op ontvangst van deze nieuwsbrief, kun u zich hier aanmelden.
* Mocht u geen prijs stellen op ontvangst van volgende nieuwsbrieven van Toffolo International Relations, dan kunt u zich hier afmelden.

 
 
 

Op reis naar la dolce vita!