Een-weekse Italiaanse taalcursussen in ItaliŰ,
eventueel in combinatie met moza´ekworkshop en cultuur

Bent u liefhebber van Italiaans eten, de Italiaanse cultuur en de Italiaanse taal?

Lijkt het u leuk om dit te combineren?

Toffolo International Relations heeft betaalbare taalcursussen van een week samengesteld; aan de voet van de Dolomieten in N.O. ItaliŰ, in de regio Friuli Venezia Giulia.

Algemeen

Deze regio was al bevolkt in de bronstijd. In de 4e eeuw vC vielen de Kelten en de ‘Carni’ hier binnen. Zij brachten geavanceerde technieken mee, zoals ijzer- en zilverbewerkingen. Vanaf ongeveer de 2e eeuw nC viel deze regio onder het Romeinse Rijk. De stad Aquileia werd de 4e belangrijkste stad van het Romeinse Rijk. Ook nu nog heeft het vele Romeinse overblijfselen zoals een Forum, een Romeins museum en de Basiliek met prachtige 4e eeuwse moza´eken (Unesco Werelderfgoedlijst). Deze regio is de bakermat van de moza´ekkunst en de terrazzo die sindsdien door de Italianen verspreid is over de hele wereld. Hier, in Spilimbergo, bevindt zich de meest beroemde moza´ekschool ter wereld.

 

 

Programma onder voorbehoud

Ochtend

In de ochtend heeft u na het ontbijt tot de lunch een aantal uren Italiaanse les. In totaal 20 lesuren van 45min.

Na de middag/avond
Na de lunch is er een facultatief middag- en avondprogramma waar u aan deel kunt nemen. Een greep uit de mogelijkheden: bezoek en rondleiding in Aquileia, bezoek en rondleiding ‘Scuola Mosaicisti del Friuli’ in Spilimbergo, bezoek VenetiŰ, wijnproeverij, grappaproeverij, grotten van Pradis, verder mag een bezoekje aan de plaatselijke gezellige markt natuurlijk niet gemist worden net zo min als een ‘degustazione’ (proeverij) van de overheerlijke ‘prosciutto di San Daniele’. Op de dag na aankomst zal een demonstratie van een moza´ekworkshop door een Maestro Mosaicista gegeven worden. Indien u wenst kunt u zich dan aanmelden voor een workshop die in de loop van de week plaatsvindt.

Er zijn diverse mogelijkheden die onder begeleiding plaats kunnen vinden, maar u kunt ook op eigen houtje al wandelend of fietsend de omgeving gaan verkennen. Desgewenst wordt u door iemand uit deze plaats begeleid. De Dolomieten zijn prachtig en nagenoeg ongerept, in de omgeving zijn natuurlijke bergmeren waar men in kan zwemmen.

Data 2012

Aankomst op maandag en vertrek op zondag.
Week 27 t/m 35.

Inschrijving en verdere info

Men kan zowel individueel als met een groepje inschrijven.
Heeft u speciale wensen? Deze zijn altijd bespreekbaar.
Neem voor nadere info, het uitgebreide programma en/of inschrijving contact op >>>